Урочистими богослужіннями ніжинці вшанували святу покровительку міста – преподобну Смарагду Ніжинську

 

8 травня 2024 року, у Світлу Середу та день пам’яті преподобної Смарагди, ігумені та сповідниці Ніжинської, керуючий Ніжинською єпархією митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив урочисту Божественну літургію у соборному храмі Свято-Введенського ніжинського жіночого монастиря.

Високопреосвященнішому митрополиту Клименту співслужили вікарій Ніжинської єпархії та духівник обителі єпископ Ладанський Феодосій, секретар ніжинського єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний 2-го Ніжинського церковного округу протоієрей Миколай Марчишак, благочинний Бобровицького церковного округу протоієрей Миколай Дорошко, благочинний Носівського церковного округу протоієрей Михаїл Гулик, благочинний Коропського церковного округу протоієрей Володимир Мисенко та духовенство з усіх благочинь єпархії.

За богослужінням молились: настоятелька Введенського жіночого монастиря м. Ніжина ігуменя Антонія з насельницями та сотнями паломників обителі, а також настоятелька Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря ігуменя Олександра.

Традиційно за богослужінням лунали посилені молитви про мир в Україні та про благословення Боже захисникам України, волонтерам та мирним громадянам.

Після читання Євангелія митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

Наприкінці Літургії архієреї очолили святковий Хресний хід по території монастиря із читанням Євангелія.

Насамкінець перед нетлінними мощами преподобної ігумені Смарагди було звершено молебень та прочитана молитва до святої.


Перейти до панелі інструментів